BK Metalac

Brodarski klub „Metalac“ Smederevo

Brodarski klub Metalac je osnovan davne 1946 – te godine. Od samog početka bio je oaza za ljude koji vole sportove na vodi. U njemu su mogli naći utoćište svi zaljubljenici sportova na vodi, počevši od kajakaštva, modelara, skijanja na vodi do onih koji vole jedrenje na vodi. Te davne 1946 – te godine klub je izgledao baš ovako:
Brodarski klub davne 1946 - te godine
Brodarski klub davne 1946 – te godine

Vremenom se broj članova, u različitim sekcijama menjao, i kako je opadalo interesovanje, za neku od sekcija, tako se ta sekcija gasila. Jedina koja se nije ugasila od 1946 – te godine jeste sekcija sportskog jedrenja na vodi.

BK Metalac poseduje zavidnu kolekciju odličija, u vidu pehara i medalja, kao rezultat svog dugoogdišnjeg učestvovanja na raznim jedriličarskim takmičenjima. Škola jedrenja na vodi i danas pokazuje svoj kvalitet i odraz tome jesu osvojene, ovogodišnje medalje,  u početničkoj klasi Optimist.

U svakom slučaju, glavni cilj kluba, bez obzira na postignute uspehe, jeste približiti mlađoj generaciji jedrenje na vodi, razviti u njima sportski duh i upoznati ih sa lepotom koju ta vrsta sporta nosi u sebi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + seven =